V Sloveniji smo za časa uradne epidemije (do sredine junija 2015) našteli nekaj več kot 464.000 primerov okužb. Na mrliške liste smo korono kot vzrok smrti napisali 5589 pokojnim. Od lanske jeseni teče močna vladna in medijska kampanja za cepljenje. Kaj smo z njo dosegli? Je cepljenje s prvim, drugim, tretjim ali katerimkoli odmerkom smiselno? Navajamo znanstvene članke, ki pravijo, da nikakor.

Zdravstveni minister Janez Poklukar razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja. Predstojnica klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc to vehementno zatrjuje kar v imenu epidemiologov. Svoje so dodali še na UKC, saj jih vlada s PKP10 izdatno nagrajuje, nekaj zdravnikov pa je že pred tem dosegalo mesečna izplačila, kot so jih prej na letni ravni.

Vladi naklonjeni spletni mediji razglašajo, da je v Sloveniji večina za pogoj PC, vendar že s svojimi anketami demantirajo sami sebe. Vlada želi nagniti tehtnico na stran obveznega cepljenja. Toda rezultati anket so enoznačni: javnost je močno proti pogoju PC ali obveznem cepljenju.

polno cepljenih nekaj več kot 1.190.000 državljanov

Že ves čas nas vlada s strokovno skupino prepričuje, da je cepljenje edina rešitev – poleg tedensko spreminjajočih se omejitev življenja in poslovanja. Po uradnih podatkih je pri nas polno cepljenih nekaj več kot 1.190.000 državljanov (glede na število porabljenih odmerkov), toda ni jasno, kaj smo s tem dosegli. Število smrti in okužb narašča. Zanje mnogi trdijo, da so povsem odvisni od števila ciklov pri PCR testih. PCR teste sicer ameriški CDC (kot naš NIJZ) z začetkom leta umika iz uporabe, saj naj ne bi razlikovali med okužbo z gripo in covidom.

Vlada potemtakem sama sebi nasprotuje z uvajanjem ukrepov in dodatnim pritiski za cepljenje. Dejstvo je, da se nobena od obljub, ki jih ta del stroke vsiljuje ljudem, ni uresničila. Cepljenje ne ščiti pred okužbo, niti pred prenašanjem bolezni, še manj pred t.i. dolgim covidom. Da bi cepivo človeka varovalo pred težkim potekom bolezni, je subjektivna presoja, virološka in epidemiološka stroka pa se s tem pomikata proti psevdoznanosti.

Znanstvena revija Nature celo trdi, da bi cepivo, ki bi s svojo »učinkovitostjo« preprečevalo težje simptome in smrt, ne pa enako učinkovito preprečevalo okužb, pravzaprav pripomoglo k hitrejši širitvi virusa. Cepljenje zato prej prispeva k okužbam, kot pa bi jih preprečuje. Z njim se virus širi, vendar so cepljenju naklonjeni ob pomoči medijev uspeli prestrašiti veliko ljudi, ki upajo na skorajšnjo rešitev.

Na odgovor, ali je cepljenje sploh potrebno, bomo morali še počakati. Obvezno cepljenje pa ni potrebno, sploh če upoštevamo še stranske učinke, ki so tudi pri nas vse pogostejši. Ustavno sodišče je pogoj PC že opredelilo za neustavnega, v to se všteva tudi obvezno cepljenje.

Iniciativa staršev za zaščito otrok, Gibanje SOS

Viri:

Prijavite se na naš newsletter

In ostanite na tekočem z novicami glede covid ukrepov.

Vaša prijava na naše e-novice je bila uspešna.
Prišlo je do napake. Prosimo preverite vnos vaših podatkov in poskusite znova.

Add notice about your Privacy Policy here.