Foto: STA – Slovneska tiskovna agencija

Ob pričetku cepljenja otrok v starostni skupini med 5-11 let, v Iniciativi staršev za zaščito otrok komentiramo izjavo za medije UKC Ljubljana o covidu-19 pri otrocih, o cepljenju otrok proti covidu in o otrocih z več-organskim vnetnim sindromom, ki jo je dal strokovni direktor Pediatrične klinike UKC Ljubljana Marko Pokorn, poleg njega pa še Tadej Avčin in glavna sestra Pediatrične klinike, Marinka Purkart. Smo mnenja, da si je Pokorn ob tem privoščil velik zdrs, ki bi ga morala obravnavati Zdravniška zbornica.

Iz Pokoronovih izjav je še mogoče sklepati, da so v Sloveniji prekuženi že vsi otroci. Ali je cepljenje v takem primeru smiselno, glede na to, da iz Evrope že poročajo o prvih smrtnih žrtvah zaradi kovid cepljenja pri otrocih? Purkartova navaja, da imajo na Pediatrični kliniki neverjetnih 14 postelj za kirurške in nekirurške posege, od katerih so tri v sivi coni in kar ena v rdeči. Medtem, ko pediatri promovirajo cepljenje, je v času tiskovne konference za kovid hospitalizirana ena (1!!!) deklica. Do sedaj jih je bilo na intenzivni po njihovih podatkih 10, od tega večinoma dojenčki. Menimo, da gre za norčevanje iz situacije in iz državljanov.

O tiskovni konferenci

Pokorn, strokovni direktor pediatrične klinike v UKC Ljubljana, je na tiskovni konferenci uvodoma trdil, da naj bi bilo po podatkih NIJZ letos med otroci že vsaj 30.000 okužb, medtem, ko so jih lani našteli nekaj več kot 4000. Kako to, da je letos toliko okužb več, se vprašate? Lani seveda ni bilo ne prostovoljnega, ne obveznega testiranja med otroci. Naj spomnimo, da nekateri teste ocenjujejo kot 97% netočne in da že slabi dve leti skorajda nismo imeli primera gripe, ki je prej s podobnimi številkami, kot danes covid, kraljevala med respiratornimi boleznimi in bila v vrhu tudi po smrtnih žrtvah.

“Po podatkih NIJZ letos med otroci že 30.000 okužb, medtem, ko so jih lani našteli nekaj več kot 4.000.”

Pokorn nadaljuje, da je po njegovem dejanskih okužb vsaj 10krat več. O podobnem razmerju med “najdenimi” covid primeri in dejansko okuženimi so trdili tudi po lanski, prvi “slepi” študiji med testiranimi. To je v tem trenutku seveda dobrodošel podatek, saj pomeni, da je okuženih tako več kot 300.000 otrok. V Sloveniji prebiva 318.158 otrok, starih do 15 let. Ali lahko tako sklepamo, da so se prekužili vsi?

Ker raziskave, objavljene v Lancetu in Nature, nazorno kažejo, da imajo t.i. prebolevniki visoko stopnjo imunosti, skoraj ničelno smrtnost in hospitaliziranost, medtem ko imajo po podatkih neodvisnih raziskovalcev iz nekaterih držav v EU cepljeni kar 5 do 15 krat večjo smrtnost, ko zbolijo za covid,  brez bolezni, pa se je njihova stopnja smrtnosti prav tako povečala za 100% v primerjavi z “necepljenimi” za covid, pomeni, da so otroci kot prebolevniki oziroma prekuženi, varni in da jih ni potrebno cepiti. Cepljenje otrok pomeni le nesorazmerno tveganje za smrt ter resne in za vse življenje nepopravljive (stranske) posledice. V Evropi je po uradnih podatkih za posledicami cepljenja umrlo najmanj 20.000 ljudi, z zelo resnimi posledicami pa se je soočil vsaj milijon. Zaradi načina beleženja ocenjujemo, da je teh številk vsaj dvakrat toliko. V Sloveniji imamo zabeleženih le nekaj dokazanih smrti, kar pa lahko navaja le na dejstvo, da pri nas tudi beleženje stranskih učinkov ne deluje, ne pa, da jih ni.

V nadaljevanju pove, da je bilo v bolnišnični oskrbi 80 otrok, od tega 8 na intenzivni, domnevno z okužbo s covid. To pomeni, da je možnost hospitalizacije otroka 0,26% pri pozitivnem testu in 0,025% v populaciji. Pokorn ne pove, ali gre pri tem za otroke z drugimi pridruženimi boleznimi in ne da primerjalnega podatka iz prejšnjih let. Ker prav tako nimamo podatka o drugih respiratornih okužbah, oziroma kot da le-teh ni, gre tu lahko za zavajanje, prikrivanje dejanskih podatkov, oziroma nepotrebno napihovanje z namenom strašenja otrok in staršev.

Vseh hospitaliziranih otrok pri nas je bilo menda 10, od tega večinoma dojenčki in novorojenčki, za katere Purkartova pove, da so jih »iztrgali« mamam. Zakaj je potem potrebno cepiti otroke od 5-11 let, je nejasno.

Purkartova še pove, da imajo na pediatrični kliniki skupaj 14 postelj za kovidne otroke, od tega 3 v sivi coni, kjer šele ugotavljajo, ali gre za t.i. okužbo s kovid in celo eno samo v rdeči coni. Lani so morali celo kar čez noč spremeniti en oddelek v kovidnega. Purkartova ne pove, ali je šlo za to eno posteljo v rdeči coni, ali so preuredili tudi vse tri v sivi.

Purkartova pove, da imajo v času tiskovne konference hospitalizirano eno deklico na kovidnem oddelku in da ji gre na bolje. Ne pove, kakšne simptome je imela ob sprejemu in kaj je prebolevala. Pove tudi, da so imeli letos tudi en primer vodenih koz, a da bodo zmogli, ker delajo dobro.

Peticijo proti cepljenju otrok in mladostnikov je podpisalo več kot 12.000 staršev in drugih.

Podpiši peticijo

Iniciativa staršev za zaščito otrok

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00676-9/fulltext
https://www.nature.com/articles/s41590-021-00923-3

Celotno izjavo najdete tu:

https://www.youtube.com/watch?v=F1WC4I-aaoQ

Prijavite se na naš newsletter

In ostanite na tekočem z novicami glede covid ukrepov.

Vaša prijava na naše e-novice je bila uspešna.
Prišlo je do napake. Prosimo preverite vnos vaših podatkov in poskusite znova.

Add notice about your Privacy Policy here.